19 Nov 2017

Καλλιάνος: Μετά τις καταιγίδες, έρχεται κρύο – εξπρές με βοριάδες και χιόνια

Για ακόμη λίγο θα μας απασχολήσουν οι βροχές που όμως δεν θα έχουν την ένταση των προηγούμενων ημερών, επισημαίνει ο μετεωρολόγος
Κρύο και χειμωνιάτικες θερμοκρασίες, που όμως θα διαρκέσουν πολύ λίγο, προβλέπει για την ερχόμενη εβδομάδα ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.
Όπως γράφει στο προφίλ του στο facebook, την Δευτέρα θα βρέχει σταδιακά σε όλη τη χώρα, χωρίς όμως τα φαινόμενα να έχουν την ένταση των προηγούμενων ημερών. Παράλληλα οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους, πολύ ισχυρούς τόσο στο Ιόνιο όσο και στο Αιγαίο και η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά, ήδη από τα μεσάνυχτα της Κυριακής.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, στη βόρεια Ελλάδα, από το πρωί της Δευτέρας, θα πέσει και χιόνι, με χιονοπτώσεις τοπικού χαρακτήρα που θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα στη Μακεδονία από το ύψος των 700 μέτρων. Οριακή φαίνεται να είναι η κατάσταση για την πόλη της Φλώρινας, όπως γράφει χαρακτηριστικά.
Το κρύο θα διατηρηθεί και την Τρίτη, όμως τα μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας θα βοηθήσουν τον υδράργυρο να ανέβει, ενώ όπως σημειώνει ο κύριος Καλλιάνος, «δεν αναμένεται κάτι σημαντικό να μας απασχολήσει την προσεχή εβδομάδα».
Αναλυτικά η πρόβλεψή του:

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΞΠΡΕΣ ΚΡΥΟ
Δυστυχώς αλλά μετά από μια ολόκληρη εβδομάδα συνεχόμενων καταιγίδων, ο απολογισμός είναι οι 19 νεκροί, οι αγνοούμενοι, οι πλημμύρες αλλά και οι πολλές καταστροφές σε καλλιέργειες και περιουσίες.

No comments:

Post a Comment