2 Aug 2017

6 Ανεξιχνίαστα εγκλήματα που παραμένουν μυστήριο!

Υπάρχουν άραγε τέλεια εγκλήματα; Ένα ερώτημα που ταλανίζει για χρόνια και δεν μπορεί να απαντηθεί εύκολα, αφού τα ανεξιχνίαστα εγκλήματα είναι λιγοστά. Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει το τέλειο έγκλημα. Πολλοί είναι αυτοί που το έχουν προσπαθήσει, αλλά μάταια.

Παλαιότερα όμως δεν υπήρχαν τόσο προηγμένα μέσα και ήταν πολύ πιο εύκολο για έναν κακοποιό να οργανώσει ένα έγκλημα και να μην πιαστεί ποτέ στα χέρια της αστυνομίας.

Με τα μέσα όμως που διαθέτει αυτή τη στιγμή η αστυνομία παγκοσμίως είναι πολύ δύσκολο κάποιος να μην πιαστεί στα δίχτυα της, ακόμα και αν περάσουν αρκετά χρόνια.

Κάποιοι όμως έστησαν εγκλήματα και δεν άφησαν στοιχεία για να συλληφθούν ακόμη και αν όλοι γνωρίζουν ότι αυτοί διέπραξαν το αδίκημα. Μόνο η ιστορία μπορεί να δείξει αν όντως οργάνωσαν το τέλειο έγκλημα ή αν έχουν αφήσει κάποιο κενό ικανό να τους στείλει στη φυλακή.

Δες ακόμα Οι 10 μεγαλύτερες ληστείες όλων των εποχών!

Τα μεγαλύτερα ανεξιχνίαστα εγκλήματα

Οι δίδυμοι που βρήκαν το τέλειο άλλοθι για τα 5 εκατομμύρια ευρώ



Το 2009 3 άντρες κατάφεραν να μπουν στο δεύτερο μεγαλύτερο κατάστημα του κόσμου με μια σκάλα από σκοινί από την οροφή και να αποσπάσουν ότι βρήκαν στον κύριο όροφο. Η λεία τους αντιστοιχεί σε 5 εκατομμύρια ευρώ. Με την τεχνική που χρησιμοποίησαν κατάφεραν να μην θέσουν σε λειτουργία κανέναν συναγερμό και να μην αφήσουν κανένα ίχνος πέρα, από ένα γάντι που τους έπεσε.
Το γάντι είχε DNA δύο ανθρώπων, χωρίς να μπορεί να διαχωριστεί γιατί επρόκειτο για ταυτόσημα δίδυμα. Επειδή όμως η δικαιοσύνη απαιτεί να βρεθούν στοιχεία για κάθε άτομο χωριστά αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ο τρίτος δεν έχει βρεθεί.
Το μοναδικό ανεξιχνίαστο έγκλημα στην ιστορία της Αμερικάνικης Δικαιοσύνης


Το 1971 ο Dan Cooper επιβιβάστηκε από το Πόρτλαντ με προορισμό το Σιάτλ, όταν έδωσε ένα μήνυμα στην αεροσυνοδό στο οποίο έγραφε πως έχει μια βόμβα στη βαλίτσα του και ζητούσε 200.000 δολάρια και 6 αλεξίπτωτα. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο Σιατλ, αποβιβάστηκαν όλοι οι επιβάτες και δόθηκαν στον Cooper όσα ζήτησε. Στη συνέχεια διέταξε τον πιλότο να απογειωθεί ξανά με κατεύθυνση το Μεξικό και εκεί από τα 10.000 πόδια πήδηξε με το αλεξίπτωτο, χωρίς να μάθει κανείς στη συνέχεια για αυτόν.

Ο ληστής έργων τέχνης

mouseio
Στις 18 Μαρτίου του 1990 αστυνομικοί πήγαν στο Μουσείο της Βοστώνης αναφέροντας πως έλαβαν κλήση για διατάραξη και μάλιστα είπαν πως είχαν ένταλμα σύλληψης για τον έναν φρουρό. Όπως αποδείχτηκε οι ντυμένοι ως αστυνομικοί ήταν εγκληματίες και οι οποίοι απέσπασαν 13 πίνακες ζωγραφικής συνολικής αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων και οι οποίοι δεν έχουν συλληφθεί μέχρι σήμερα.

Ληστεία 300 εκατ. yen στην Ιαπωνία

iapwnas kakopoios


Τον Δεκέμβριο του 1968 σε ένα αυτοκίνητο με τέσσερις επιβάτες υπήρχαν κρυμμένα 300 εκατομμύρια yen. Τότε τους ακολούθησε ένας αστυνομικός και τους είπε να σταματήσουν και να βγουν από το αυτοκίνητο καθώς υπήρχε στο κάτω μέρος τοποθετημένη μια βόμβα. Οι επιβάτες υπάκουσαν και μετά από λίγο έτρεξαν να κρυφτούν καθώς είδαν καπνούς. Όπως αποδείχτηκε ο αστυνομικός ήταν ψεύτικος και ο καπνός προήλθε από φωτοβολίδα, ενώ εκείνος διέφυγε με το αυτοκίνητο και τα εκατομμύρια. Δεν πιάστηκε ποτέ ως τώρα, αφού το 1988 με την αλλαγή του καθεστώτος όλες οι υποθέσεις παραγράφηκαν.


Ληστές κοσμημάτων



Στις 4 Δεκεμβρίου του 2008 τέσσερις άντρες μεταμφιεσμένοι με περούκες κοιτούσαν τη βιτρίνα ενός από τα μεγαλύτερα κοσμηματοπωλεία στη Γαλλία, ενώ όταν μπήκαν μέσα με μια χειροβομβίδα αρκούσαν μόνο 15 λεπτά για να αρπάξουν κοσμήματα αξίας 108 εκατομμυρίων δολαρίων και διαφεύγουν τη σύλληψη μέχρι σήμερα.

Ο χρυσός Σταυρός



Αυτός ο χρυσός Σταυρός 14 καρατίων με σμαράγδια ανακαλύφθηκε σε πλοίο που είχε ναυαγήσει το 1594 από δύτη και δόθηκε στο στην κυβέρνηση των Βερμούδων. Από εκεί το 1975 θα μεταφέρονταν στο Μουσείο Τέχνης των Βερμούδων για να το δει η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’, αλλά στη μεταφορά αντικαταστήθηκε με ένα φτηνό αντίγραφο, χωρίς κανείς να καταλάβει τίποτα.

No comments:

Post a Comment