18 Sept 2017

Ερευνα : Ποιοι Γραμματείς Νομαρχιακών δίνουν συντριπτικό προβάδισμα στον Γιάννη Μανιάτη ένα 24ωρο πρίν την ομιλία του στο Αργος

Συντριπτική είναι η υπεροχή του Γιάννη Μανιάτη στην Αργολίδα όπως αποδεικνύει έρευνα της Αργολικής Ανάπτυξης στην οποία συμμετείχαν επτά γραμματείς Νομαρχιακών επιτροπών του ΠΑΣΟΚ που σχολιάζουν και την πορεία στις εκλογές. Ολοι μαζι απευθύνουν κάλεσμα στην συγκέντρωση της Δευτέρας στο Αργος 
και καθιστούν σαφές ότι το στοιχείο που τους οδηγεί στην στήριξη Μανιάτη είναι η επιτυχημένη πορεία του σαν Υπουργός αλλά και ότι έχει τη δυνατότητα να συνθέτει απόψεις και να μην διχάζει. Κατά σειρά επικοινωνίας οι δηλώσεις των Γραμματέων έχουν ως εξής:

Λουκάς Κούρος

Σε ότι αφορά τις διαδικσίες και την εξέλιξη για το νέο φορέα ο Γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Λουκάς Κούρος δήλωσε:
Θεωρώ ότι μετά από ένα κρίσιμο διάστημα αρχίζουν πλέον και δημιουργούνται οι σωστές προϋποθέσεις για να εκφρασθεί ο χώρος μας μέσα από το νέο πολιτικό φορέα. Μέσα από την εξέλιξή του το κίνημα αυτό μεγαλώνει και περπατάει. Με δεδομένο ότι οι ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να εκφράσουν τον δικό μας χώρο και οι άνθρωποι που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ για να στηρίξουν ΣΥΡΙΖΑ απογοητεύθηκαν και αναζητούν νέο φορέα αυτή η διεύρυνση θα είναι δεδομένο ότι θα βοηθήσει προς την σωστή κατεύθυνση.
Πάνα φυσικά με την προϋπόθεση ότι θα δημοσιοποιηθούν οι προτάσεις για το μέλλον όλων των υποψηφίων και να υπάρξει ανταπόκριση από τον κόσμο
Στήριξη
Στη συνέχεια ο τέως Γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Λουκάς Κούρος δήλωσε ότι : «είναι δεδομένο ότι θα στηρίξω τον Γιάννη Μανιάτη ξεκάθαρα γιατί από το υπάρχον πολιτικό προσωπικό αυτής της χώρας στη δεδομένη στιγμή ξεχωρίζει αφού σαν Υπουργός έδωσε δείγματα γραφής και προσέφερε στη χώρα. Επίσης είναι ειλικρινής και έχει καταφέρει από την θέση που ήταν να παντρέψει το κοινωνικό κράτος με την δυνατότητα της χώρας να παράγει πλούτο


Γιώργος Καραχάλιος
Ο νύν Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Καραχάλιος δήλωσε ότι : «η διαδικασία που έχει ξεκινήσει βρίσκεται στην σωστή κατεύθυνση και όσος περισσότερος κόσμος ανταποκριθεί τόσο το καλύτερο για το νέο σχήμα» Σε ερώτηση για το ποιόν θα στηρίξει απέφυγε να απαντήσει υποστηρίζοντας ότι επειδή είναι Γραμματέας της Νομαρχιακής δεν είναι δεοντολογικό να τοποθετηθεί υπέρ του ενός η του άλλου υποψηφίου…
Νίκος Κολιγλιάτης
Ο Τέως Γραμματέας και τέως Δήμαρχος Αργους Νίκος Κολιγλιάτης αναφερόμενος στην διαδικασία του νέου φορέα υποστήριξε ότι : « θα ήταν καλύτερο μέσα από μία διαδικασία συνεδριακή να είχαν καταττεθεί τα χαρακτηριστικά του νέου φορέα και στη συνέχεια να πηγαίναμε σε μία διαδικασία εκλογής προέδρου.Εκείνο όμως που έχει σημασία είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μία μεγάλη συσπείρωση γύρω από αυτό το κίνημα και φυσικά η συνένωση όλων αυτών των δυνάμεων.»


Στήριξη
Στήριξη στον Γιάννη Μανιάτη δίνει και ο Νίκος Κολιγλιάτης που επισημαίνει : « εχω αποφασίσει να στηρίξω την υποψηφιότητα Μανιάτη τόσο για λόγους τυπικούς αφού είναι συμπατριώτης μας όσο και για λόγους ουσιαστικούς. Τα μετρήσιμα στοιχεία είναι αρκετά αφού είναι επιστήμονας ,έχει διδακτορικό , είναι Πανεπιστημιακός ..και δεν νομίζω ότι κάποιος άλλος έχει τέτοια προσόντα από τους υπάρχοντες υποψηφίους. Επίσης στο Υπουργείο που δοκιμάσθηκε ήταν πετυχημένος.»
Δημήτρης Φράγκος
Αναφερόμενος στην δημιουργία του νέου σχήματος ο τέως Γραμματέας της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Φράγκος θα δηλώσει ότι : « οι ψηφοφόροι του νέου σχήματος εκείνο που αποζητούν είναι να καλυφθεί ο πολιτικός χώρος που αρχίζει από το προοδευτικό κέντρο και φθάνει μέχρι την Κεντροαριστερά . ο ενιαίος φορέα θα πρέπει να εκφράζει τις αρχής της Σοσιαλδημοκρατίας και να είναι ενωμένος. Προφανώς αυτός ο χώρος θα έχει μια ενιαία άποψη που θα προκύπτει μέσα από την σύνθεση των απόψεων που θα υπάρχουν»

Στήριξη
Οι υποψηφιότητες όπως έχουν διαμορφωθεί όπως είπε και η Φώφη Γεννηματά προσθέτουν και δεν διαιρούν. Πολλαπλασιάζουν και δεν αφαιρούν και επειδή όλοι οι υποψήφιοι είναι σοβαροί όλα συμβάλλουν προς την θετική κατεύθυνση . Σε ότι αφορά τις υποψηφιότητες και την στήριξη θα πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι υποστηρίζω τον Γιάννη Μανιάτη. Εχει δείξει τέτοια στοιχεία ως Υπουργός τα οποία μπορούν να ενώσουν και όχι να διχάσουν. Η φερεγγυότητα ,η εργατικότητά του και το σημαντικότερο ότι δεν διαμορφώνει καταστάσεις αντιπαράθεσης μέσα στον χώρο του είναι υπέρ του και γι αυτό τον στηρίζω Φυσικά και η εντοπιότητα είναι βασικό στοιχείο αλλά όχι το καθοριστικό »
Χρήστος Ουλής

Στην δήλωσή του ο Χρήστος Ουλής υποστήριξε ότι :Ο χώρος της Κεντροαριστεράς διαχρονικά και μετά από συνεχείς παρεμβάσεις, είτε σαν Κυβέρνηση είτε ως Αντιπολίτευση ακολουθούσε έναν κύκλο ζωής όπου γεννιόταν, αναπτυσσόταν, έφθανε σε φάσεις αποσύνθεσης κι ενώ όλοι περίμεναν τη διάλυσή του, έβρισκε τις δυνάμεις και τον τρόπο να αναγεννάται και να προσφέρει υπηρεσίες, ελπίδα και προοπτική στην κοινωνία και ειδικότερα στους αδύναμους και τους μη προνομιούχους.
Ως χώρος ευθύνης έχει προσφέρει μέχρι σήμερα πάρα πολλά και θα συνεχίσει να το πράττει γιατί

είναι η μοναδική δύναμη που έχει τη δυνατότητα να επαναπροσδιορίζεται και να αποτελεί επιλογή και διέξοδο για μεγάλα τμήματα των προοδευτικών και Δημοκρατικών δυνάμεων της κοινωνίας.
Σήμερα που η κάλπικη ελπίδα που με περίσσευμα θράσους προσέφερε ο Τσίπρας και οι συνεργάτες του αποδεικνύεται απάτη, η κοινωνία έχει ανάγκη από ένα φορέα που με υπευθυνότητα και συναίσθηση των ιστορικών του ευθυνών, θα μπορέσει να αρθρώσει προοδευτικό πολιτικό λόγο και θα δημιουργήσει τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις για μια κοινωνία δικαιοσύνης, προοπτικής και ευημερίας.
Στήριξη
Συνεχίζοντας ο Χρήστος Ουλής τόνισε ότι Σε αυτή την κατεύθυνση βρίσκεται η πορεία ανασύνταξης
της μεγάλης Δημοκρατικής και προοδευτικής συμπαράταξης. Όλων των δυνάμεων που πέρα από λαϊκισμούς και εύκολες υποσχέσεις, με γνώση και συνειδητοποίηση των λαθών, με ανθρώπους που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί η διαδρομή τους, η εντιμότητα και το έργο που έχουν παράξει και που έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ένα καλύτερο και πιο ελπιδοφόρο αύριο.
Σε αυτούς συγκαταλέγω και τον Γιάννη Μανιάτη που είναι μια υποψηφιότητα που μπορεί να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία για την παράταξη και τον χώρο γενικότερα.



Φάνης Στεφανόπουλος
Μιλάμε για μια διαδικασία επανασύνδεσης και επανεκκίνησης της παράταξης που βρισκεται σε σωστή κατεύθυνση. Σε ότι αφορά το ποιόν υποψήφιο θα στηρίξω είναι ζήτημα θέσεων και όχι προσώπων. Ακούγοντας τις προτάσεις θα διαμορφώσουμε άποψη Βασική προϋπόθεση είναι ότι όλοι πρέπει να δηλώσουν ενότητα και στήριξη σε όποιον κερδίσει την εκλογή. Για παράδειγμα ο Γιάννης Μανιάτης του οποίου η υποψηφιότητα τιμά τον τόπο μας και με τον οποίον έχω διαφωνήσει στο παρελθόν προσωπικά θα πρέπει και αυτός να τοποθετηθεί και η τοποθέτησή του θα έχει βαρύνουσα σημασία για την τελική μου απόφαση
Σταματης Κονδύλης
Ο Σταματης Κονδύλης ανηκει σε αυτούς που τονίζουν : «έπρεπε να είχε προηγηθεί η κατάθεση απόψεων για το νέο πολιτικό φορέα και μετά να ακολουθήσει η διαδικασία της εκλογής Προέδρου.




Στήριξη
Σε ότι αφορά την εκλογη Προέδρου ξεκαθάρισε ότι θα στηρίξει την υποψηφιοτητα Μανιάτη αφού την θεωρεί καλύτερη και καταλληλότερη
Σταματης Κονδύλης
Ο Σταματης Κονδύλης ανηκει σε αυτούς που τονίζουν : «έπρεπε να είχε προηγηθεί η κατάθεση απόψεων για το νέο πολιτικό φορέα και μετά να ακολουθήσει η διαδικασία της εκλογής Προέδρου.
Στήριξη
Σε ότι αφορά την εκλογη Προέδρου ξεκαθάρισε ότι θα στηρίξει την υποψηφιοτητα Μανιάτη αφού την θεωρεί καλύτερη και καταλληλότερη

argolikianaptiksi.gr

No comments:

Post a Comment