15 Aug 2017

Μίλησα και με το γραφείο του ΓΓ Πολ. Προστασίας για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής προστασίας - ERCC

Χρειαζόμαστε εναέρια μέσα. Το λέμε από εχθές. Κάποιοι μας κατηγορούν ότι κάνουμε αντιπολίτευση ή παρεμβαίνουμε στο έργο της Πυροσβεστικής... Απλά λέμε την αλήθεια!!! Εκκενώνεται ένα ακόμα χωριό, γιατί οι επίγειες δυνάμεις δεν επαρκούν. Πρέπει να σταλούν πρόσθετα εναέρια μέσα στην Ηλεία.
Παρακαλούμε και την Κυπριακή Κυβέρνηση, αν μπορεί, να στείλει και εναέρια μέσα πλέον των επίγειων δυνάμεων που προτίθεται ήδη να στείλει.
Αγωνιούμε για όλη τη χώρα! Όμως, κυρίως ο Νομός μας, ο οποίος υπήρξε πυρόπληκτος το 2007, καθώς και οι άλλες ήδη πυρόπληκτες περιοχές, δεν πρέπει να ξανακαούν, γιατί το δασικό μας περιβάλλον, δύο φορές καμμένο δεν θα μπορέσει να ανακάμψει για δεκαετίες.
Dionysia-Theodora Avgerinopoulou II
Ξεκίνησε η εκκένωση στο χωριό Περιστέρι, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της Πρώτης η φωτιά πέρασε από το πυροφυλάκιο της Αετοφωλιάς. Συνολικά τρία χωριά βρίσκονται αυτή την στιγμή σε κίνδυνο και ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας ζήτησε την βοήθεια από εναέρια μέσα γιατί η φωτιά είναι πολύ επικίνδυνη και υπάρχουν τρία πολύ μεγάλα μέτωπα.

No comments:

Post a Comment