6 May 2017

Το δημόσιο ξέχασε την παράσταση για τα λαμόγια των παράνομων επανελέγχων



Με την απουσία του ελληνικού δημοσίου, που δεν δήλωσε ποτέ παράσταση πολιτικής αγωγής, διεξάγεται μέχρι σήμερα η πολυετής δικαστική έρευνα για την υπόθεση των παράνομων επανελέγχων (διαχειριστικών και φορολογικών) σε ΟΤΑ, επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα.Γράφει: η Δέσποινα Μπρούσαλη

Η εν λόγω υπόθεση, για την οποία οι σχετικές ποινικές διώξεις ασκήθηκαν τον Απρίλιο του 2011 από την εισαγγελέα, Πόπη Παπανδρέου, αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα Διαφθοράς που προκάλεσε ζημία πολλών εκατομμυρίων ευρώ στο ελληνικό δημόσιο, καθώς μέσω των παράνομων επανελέγχων έβγαιναν "λάδι" υπόλογοι για ελλείμματα σε δήμους και κοινότητες, ή "σβήνονταν" πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε εταιρείες και ιδιώτες για φορολογικές παραβάσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η βασική μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση, η πρώην γενική διευθύντρια της Οικονομικής Επιθεώρησης, Ασπασία Μαλαγάρη, ζήτησε μέσω της ανακρίτριας κατά της Διαφθοράς, Κυριακής Κατσιβέλη, να γνωστοποιηθεί στο ελληνικό δημόσιο ότι εκκρεμεί η συγκεκριμένη δικογραφία για πράξεις της περιόδου Ιούλιος 2006 έως Σεπτέμβριος του 2008 με εμπλεκόμενα πρόσωπα, μεταξύ των άλλων, πρώην και νυν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής.

Μετά από αυτό το αίτημα η κ. Κατσιβέλη έστειλε κλήση προς το ελληνικό δημόσιο πριν από περίπου δύο χρόνια. Παρόλα αυτά το ελληνικό δημόσιο δεν δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής.

Η κ. Μαλαγάρη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επανήλθε και κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Για το υπόμνημα αυτό η κ. Μαλαγάρη ουδέποτε έλαβε απάντηση, ενώ το ελληνικό δημόσιο μέχρι σήμερα δεν δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής.
fmvoice.gr

No comments:

Post a Comment