25 Oct 2017

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ -ΛΕΥΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ .


Η πραγματικά τεράστια επιτυχία του πρώτου νυχτερινού δρόμου-λευκής νύχτας στο Άργος με έβαλε σε σκέψεις και προβληματισμό .
Πανω απο τις τρεις χιλιάδες άνθρωποι, δημότες του Άργους αλλά και επισκέπτες απο άλλα μέρη όπως Ναύπλιον, Τρίπολη, Νεμέα, Αθήνα κ.α. ανταποκρίθηκαν μαζικά σε αυτό το κάλεσμα και κατέκλυσαν τη πλατεία Αγίου Πέτρου, τους πέριξ δρόμους, την οδό Δαναού, την πλατεία Δερβενακίων, τους πεζόδρομους, την πλατεία Ηφαίστου.Τα εμπορικά καταστήματα που ήταν ανοικτά κατά τη διάρκεια του αγώνα διαπίστωσα πως είχαν μεγάλη επισκεψιμότητα και ορισμένα απο αυτά πως είχαν αποδοτική κίνηση , ενώ οι " Dj's " στα πιο κεντρικά σημεία της πόλης και η συναυλία στο τέλος του αγώνα μετέτρεψαν τη χθεσινή βραδιά σε μια πολύ μεγάλη γιορτή χαράς.
Έως πολύ αργά τη νύχτα δεν "έπεφτε ούτε καρφίτσα" σε όλα τα εστιατόρια και τα καφέ.

Συνεπώς αυτά τα όμορφα αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα διαφαίνεται ότι θα μπορούν να είναι σοβαροί μοχλοί ανάπτυξης και δυναμικής καλυτέρευσης της τοπικής οικονομίας στο μέλλον .

Το Επιμελητήριο μπορεί και ΠΡΕΠΕΙ να συμμετέχει σε τέτοιες συμπράξεις, να συνεργαστεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε τέτοιες δράσεις, αξιοποιώντας δυνατότητες όπως η διασύνδεση του με Επιμελητήρια στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Σκεφτομαι πως υπάρχει η ανάγκη σύναψης ενός τρόπον τινά "Συμφώνου συνεργασίας" μεταξύ Επιμελητηρίου και Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και Εμπορικών Συλλόγων, Οργανώσεων, Φορέων, το οποίο θα στοχεύει στην πολύπλευρη αντιμετώπιση της μεγάλης κρίσης των εμπόρων και της δραματικης υστέρησης της επιχειρηματικότητας.

Μια αγαστή συνεργασία που θα τονώνει την τοπική αγορά, με διάλογο, καινοτόμες προτάσεις και ουσιαστική κινητοποίηση ώστε να γίνουν μεγάλες πρωτοποριακές προσπάθειες που θα αναπτύξουν τουριστικά, εμπορικά και πολιτιστικά την τοπική κοινωνία .
Αξίζουν συγχαρητήρια στο Δήμο Άργους Μυκηνών για αυτή την τόσο επιτυχημένη διοργάνωση στην πόλη του Άργους.

Αυτή η επιτυχία μας οδηγεί σε ένα καλύτερο μέλλον : ένα μέλλον με δυνατές συνεργασίες σε ευφάνταστες ιδέες και με ένα Εξωστρεφές Επιμελητήριο να δίνει πάντα το παρών, ανοιχτό προς τη κοινωνία .

No comments:

Post a Comment