7 Sept 2017

«Πρέπει να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα χωρίς νέους όρους από το ΔΝΤ», είπε ο Μακρόν



«Η ευρωπαϊκή κυριαρχία θίγεται από τη συμμετοχή του ΔΝΤ»
«Η Ελλάδα επανέρχεται στην ανάπτυξη και στις επενδύσεις»
«Οι δύο μας χώρες είναι συνδεδεμένες από την ιστορία από σχέσεις διανοούμενων, καλλιτεχνών

Ηχηρό μήνυμα προς το ΔΝΤ και τους εταίρους στην Ευρωζώνη έστειλε ο Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Αλέξη Τσίπρα, αν και έσπευσε να τονίσει πως η ελληνική πλευρά θα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.

Όπως ανάφερε ο γάλλος πρόεδρος το ΔΝΤ θα πρέπει να δείξει εμπιστοσύνη στην Αθήνα και να μην απαιτήσει την επιβολή νέων όρων για την παραμονή του στο πρόγραμμα ενώ και οι χώρες-μέλη του Εurogroup θα πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για την ανάληψη μέτρων υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Aξίζει δε να σημειωθεί πως ο κ.Μακρόν επέκρινε την παρέμβαση του ΔΝΤ στην Ευρώπη, τονίζοντας πως η ευρωπαϊκή κυριαρχία θίγεται από τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

Στις δηλώσεις του, ξεκαθάρισε πως υπάρχει πλήρης ταύτιση απόψεων πως η ελληνική κρίση είναι στην πραγματικότητα μια ευρωπαϊκή κρίση και συνέχισε: «Η Ελλάδα επανέρχεται στην ανάπτυξη και στις επενδύσεις».


Ο γάλλος Πρόεδρος είπε ότι η Γαλλία στηρίζει την προσπάθεια της Ελλάδας, στάθηκε στην ανάγκη οικοδόμησης εμπιστοσύνης, ενώ χαρακτήρισε πρώτο θετικό βήμα την επιστροφή της χώρας στις αγορές και κάλεσε το ΔΝΤ να μην προβάλει νέες απαιτήσεις.

Όπως είπε, οι δύο χώρες είναι ιστορικά συνδεδεμένες. «Οι δύο μας χώρες είναι συνδεδεμένες από την ιστορία από σχέσεις διανοούμενων, καλλιτεχνών. Οι Γάλλοι έχουν μεγαλώσει με ταινίες του Κ. Γαβρά, με βιβλία του Κ. Καστοριάδη», τόνισε ο κ. Μακρόν, ενώ στάθηκε στο γεγονός ότι η πλειονότητα των Ελλήνων μαθητών, διδάσκεται ως δεύτερη ξένη γλώσσα τη γαλλική.

«Η Γαλλία θα μείνει στο πλευρό σας και στις δύσκολες και τις ευχάριστες στιγμές, γιατί πραγματικά έχουμε κοινές φιλοδοξίες», τόνισε στη συνέχεια.

No comments:

Post a Comment