3 Sept 2017

Ιερέας Ελευθέριος Μίχος : Η περιβαλλοντική ανευθυνότητα ενός «ανθρώπου».



Βλέποντας τις δύο φωτογραφίες με τα μπάζα πεταμένα στο δρόμο της Καραθώνας, απορεί κανείς για τον άνθρωπο αυτό, που όπου θέλει, ανεξέλεγκτα πετάει μπάζα και σκουπίδια.Εικόνα απαράδεκτη για όλους εμάς.

Η λογική ότι θα τα μαζέψει ο Δήμος ή κάποιος άλλος ή ότι έχουν πετάξει και άλλοι σκουπίδια,δεν μας τιμά ως πολιτισμένο Έθνος. Πρέπει, επιτέλους, να ξεφύγουμε από τις πρακτικές της προηγούμενης γενιάς, όπου ορισμένοι πετούσαν σκουπίδια ανεξέλεγκτα, έβαζαν φωτιά για διάφορους λόγους σε δάση και πετούσαν τα ζώα συντροφιάς χωρίς καμία ευθύνη στον δρόμο.

Ο συγκεκριμένος ανεύθυνος κύριος που πέταξε τα μπάζα, δεν πτοήθηκε μάλλον από τίποτα,γιατί απλά δεν είχε καμία περιβαλλοντική συνείδηση . Ίσως να θεωρεί και υποχρέωση του Δήμου να τα μαζέψει. Όχι,δεν είναι έτσι. Η εναπόθεση τέτοιων απορριμμάτων χρειάζεται οπωσδήποτε άδεια από τον Δήμο, και μεταφέρονται µε ευθύνη του ιδιοκτήτη ή του υπευθύνου εργασιών, στους ειδικούς χώρους υποδοχής μπαζών.

Ζούμε σε έναν απέραντο παράδεισο που ονομάζεται Ελλάδα και είναι κρίμα να δυσφημίζουμε την πατρίδα μας επειδή κάποιοι ασυνείδητοι δεν νοιάστηκαν ποτέ για το περιβάλλον ή επειδή κάνεις δεν τους είπε «μην το πετάς κάτω».

Ιερέας Ελευθέριος Μίχος

No comments:

Post a Comment