12 Aug 2017

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το έλλειμα στο Δήμο Ναυπλίου, ο Σιδέρης,ο Μανιάτης αλλά και ο Παύλος Χρήστίδης

Αντε τελευταίο τεύχος και πάμε για μπάνια Μετα τον Αύγουστο τα ωραία Εχουμε πολύ κόσμο στη σειρά που περιμένει. Ο ορισμός του πολιτικού παρασκήνιου θα αρχίσει τον Οκτώβρη Είναι ο πρώτος προεκλογικός γύρος Ο δεύτερος και καθοριστικός σε ένα χρόνο από τώρα και πάμε για τελικά ευθείαΧειβιδόπουλος
Όπως και να κάνεις ο Τάσος μετά το καλοκαίρι θα αναγκασθεί να ανοίξει ακόμα περισσότερο τα χαρτιά του Θα προχωρήσει σε περισσότερες κινήσεις και οι κόντρες με τον Καμπόσο δεν θα έχουν τελειωμό Φυσικά από όλη αυτή την ιστορία ο Τάσος θα κρατήσει μόνο το κέρδος και ο Πέτρος μόνο την ζημιά. Ετσι είναι αυτά τα πράγματα.
Καμπόσος
Από την άλλη ο Δημήτρης Καμπόσος που έχει σε εξέλιξη διάφορες μελέτες με έργα που θα προκαλέσουν αίσθηση θα έχει μόνιμα ανοικτό ένα θέμα: Διαχείριση απορριμμάτων Μια μάχξη που θα δώσει μέχρι το τέλος με όλες του τις δυνάμεις Είναι ένα θέμα που το έχει πάρει πατριωτικά ο Δήμαρχος Αργους Μυκηνών και δεν κάνει πίσω με τίποτα.
Ναύπλιο
Στα αζήτητα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτοδιοικητικό επίπεδο στο Ναύπλιο αφού και οι δύο εκλεκτοί του και εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Κοκκινόπουλος και Δρούγκας έχουν κουνήσει μαντήλι εδώ και αρκετό καιρό και ανήκουν στην ΛΑΕ. Αυτό σημαίνει χτίσιμο σε μηδενική βάση της δημοτικής παράταξης που θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση. Εδώ είναι και η ουσία της περίπτωσης. Θα εκπροσωπήσουν την Κυβέρνηση και αν πάνε άπατοι θα γίνουν ρεζίλι των σκυλιών. Ποιος θα αναλάβει άραγε την ευθύνη ;;
Προϋποθέσεις
Ετσι είναι Δεν είσαι ο παλιός ΣΥΡΙΖΑ να κατέβεις να πάρεις το 3% και να πάς ευτυχισμένος στο Δημοτικό συμβούλιο να λές τα τρελά σου. Τώρα είσαι χρεωμένος με μία Κυβέρνηση και αν πάρεις το 3% πάλι θα βγούνε πολλά πολιτικά συμπεράσματα. Συμπεράσματα πολλά και διάφορα που θα ακουμπάνε πολύ κόσμο. Είναι και τυχερός ο Γκιόλας που οι Δημοτικές εκλογές θα ακολουθήσουν των Βουλευτικών και δεν θα προηγηθούν
Ασταμάτητο
Είναι ασταμάτητο το τρέξιμο στο παρασκήνιο του Δημήτρη Κωστούρου που κινείται συνεχώς με στόχο νa ανανεώσει το ψηφοδέλτιο να γεφυρώσει διαφορές και να συλλέξει πληροφορίες για τους αντιπάλους . Πρέπει να πούμε από όσα μαθαίνουμε ότι μέχρι τώρα τα πηγε πολύ καλά Το χειμώνα όμως θα ανέβει πολύ η θερμοκρασία Μπαίνουν νέοι παίκτες στο παιχνίδι και όλα θα αλλάξουν.
Σιδέρης
Εκείνο που πρέπει να θεωρείται δεδομένο είναι ότι ο Βασίλης Σιδέρης δεν θα εγκαταλείψει την θέση του προέδρου της ΕΠΣΑ ότι και αν γίνει με το θέμα της υποψηφιότητάς του για την Βουλή. Την έχει καταβρεί και θέλει να αφήσει την δικιά του σφραγίδα στο ποδόσφαιρο της Αργολίδας ότι και να γίνει τελικά.
Πρόβλημα
Θα υπάρξει πρόβλημα στους ΑΝΕΛ τελικά εάν προκηρυχθούν αιφνιδιαστικά οι εκλογές Υπάρχουν κάποιοι που λένε ότι όλα αυτά τα χρόνια έγινε κακή διαχείριση της εξουσίας και σε τοπικό επίπεδο με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη δυσαρέσκεια και να έχουν βρεί ευκαιρία οι Νεοδημοκράτες να προσεγγίσουν αρκετά στελέχη για να τα ξαναγυρίσουν
Αρβανιτιά
Σίγουρα εδώ και χρόνια έχει αλλάξει εικόνα η Αρβανιτιά και σίγουρα ΄η αλλαγή είναι προς το θετικό Εκείνο όμως το κτίσμα φάντασμα που κρέμεται από πάνω είναι για να μας θυμίζει αμαρτίες του παρελθόντος αλλά και την ανάγκη να κλείσει αυτό το κεφάλαιο κάποια στιγμή
Σενάρια
Πληθαίνουν συνεχώς οι υποψήφιοι ή οι φημολογούμενοι υποψήφιοι πρόεδροι για την προεδρία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Μετά τον Γιώργο Καμίνη που όπως έγινε, χθες γνωστό, θα είναι υποψήφιος, ενημερώνοντας αρμοδίως Γεννηματά, Θεοχαρόπουλο και Θεοδωράκη, μια συνέντευξη του Γιάννη Μανιάτη δημιουργεί… άρωμα υποψηφιότητας.
Μιλώντας στον Alpha, ο Γιάννης Μανιάτης, χαρακτήρισε τον εαυτό του «πρωτεργάτη» της διεύρυνσης του χώρου γύρω από το ΠΑΣΟΚ και έθεσε ψηλά τον πήχη των επόμενων εκλογών.
«Μπορούμε να διεκδικήσουμε 18-20%, να γίνουμε ο κεντρικός πόλος της μεγάλης Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης».
Όταν ρωτήθηκε για τις δικές του κινήσεις δεν απέκλεισε κανένα ενδεχόμενο: «όταν έρθει η ώρα να ανακοινώσω θεσμικά τις αποφάσεις μου σε σχέση με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, θα το κάνω».
Παύλος
«Μια αποτίμηση περίπου 100 σελίδων, σαν αυτή που έκανε ο Κώστας Λαλιώτης για την περίοδο του Ανδρέα Παπανδρέου, είναι κάτι που πρέπει να το διαβάσουν όλοι, με πολύ μεγάλη προσοχή, πριν βγάλουν συμπεράσματα, τα οποία είναι επιπόλαια για το σήμερα της παράταξης» είπε ο κ. Παύλος Χρηστίδης, προτρέποντας να «μην πάμε να προσαρμόσουμε, με βάση έναν τίτλο μίας εφημερίδας που δίνουν οι δημοσιογράφοι, κάποια δεδομένα τα οποία αφορούν μία συγκεκριμένη περίοδο και την αποτίμησή της»
Αφιέρωμα
Είπε και άλλα ο Παύλος Χρηστίδης για την παρέμβαση Λαλιώτη : «Αδικεί τον Κώστα Λαλιώτη οποιαδήποτε αναφορά, η οποία έχει να κάνει με το σήμερα και προσαρμόζοντάς τον ή αναλύοντάς τον με βάση τα σημερινά δεδομένα. Το αφιέρωμα, το οποίο έκανε ο Κώστας Λαλιώτης στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου και την περίοδο από το 1981 και ύστερα, είναι ένα αφιέρωμα περίπου 100 σελίδες με ντοκουμέντα, αρχή, μέση και τέλος. Αναφέρεται στο πώς ο Ανδρέας Παπανδρέου αντιμετώπισε οικονομικές κρίσεις, πως έδωσε διέξοδο στον ελληνικό λαό» εξήγησε και διευκρίνισε: «Δεν έχει να κάνει με μία συζήτηση που να αφορά τα εσωτερικά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ή την εκλογή που έχουμε μπροστά μας. Έχει να κάνει με ένα αφιέρωμα, αντίστοιχο με αυτά τα οποία έχει κάνει και στο παρελθόν- πολύ πρόσφατα μάλιστα έκανε και ένα αντίστοιχο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

No comments:

Post a Comment